Prijatelji su me podržali, poželjeli su mi sreću i drago im je kao da oni idu, kazao je Hadžić. Lijepe vijesti stižu iz Živinica. Naime, 19-godišnji Harun Hadžić ove godine ide na hadž. Od 55 budućih hadžija iz Živinica, Harun je najmlađi. Sa svojom mladalačkom energijom i dubokom vjerom, simbolizira nadu i posvećenost mladih generacija u očuvanju i prakticiranju islamskih vrijednosti.

Velika želja

Kako je Harun kazao za „Avaz“, oduvijek je imao želju da ode na hadž, a to će mu se ispuniti ove godine. “Koliko je bila moja želja da odem, tolika je bila i očeva. On mi je platio put kako bih s majkom obavio jednu od pet islamskih dužnosti. Na ovaj daleki i najljepši put idem u najboljem društvu, sa svojom majkom,” kazao je Harun.

Istakao je da je počašćen što će za koji dan krenuti put Meke i Medine i osjetiti njihov miris. “Na tom putovanju, to znam, uživat ću maksimalno, iako trenutno osjećam i sreću i strah. Sretan sam što idem na to sveto mjesto, a ujedno me strah jer ću se prvi put susresti s malo udaljenijim zemljama, drugačije su temperature, stil življenja… Ali u svemu ovome sreća prevladava,” istakao je budući hadžija za „Avaz“.

Poruka mladima

Otkrio nam je i kako su reagirali njegovi prijatelji kada su čuli da ide na hadž. “Bili su iznenađeni jer je baš rijetkost da neko u ovim godinama ide na hadž, ali im je i drago. Poželjeli su mi sreću i podržali me u mojoj odluci. Drago im je kao da oni idu,” istakao je Harun.

Mladima je poručio da čuvaju Božije granice, klone se onoga što je zabranjeno i pridržavaju svega što je dozvoljeno.

Kakvi su planovi

Dotakli smo se i planova kada se vrati s hadža. Otkrio nam je da za sada nema neke detaljne planove, ali ono što zna jeste da će tražiti posao. “Završio sam Elektrotehničku školu u Živinicama i najvjerovatnije se neću dalje školovati, barem zasad. Zaposlit ću se,” kazao nam je Harun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here