Mr. Elvedin Pezić na svom Facebook proflu objasnio je i odgovorio na pitanja, da li je slikanje hrane i objave slika hrane na svom profilu predstavlja grijeh i provociranje sirotinje koja je gladna.
Cijeli status prenosimo u cijelosti.
Ćevapi, da ili ne ?!
Ne vidim ništa loše u tome da neko objavi sliku hrane na svome profilu.
Uopšte se ne slažem s tvrdnjom da je to provociranje sirotinje.

Ta sirotinja svakim danom hodajući ulicom vide mnogo drugih vrijednosti koje malo ko može sebi priuštiti, pa niko ne tvrdi da oni ne treba da hodaju ulicom.
Kakva je korist od toga da siromah zna da neko tamo posjeduje nešto, ali eto bitno je da to ne uslika, kako to ne bi uznemirilo siromaha ?!

Svi mi vidimo nešto što nam se dopada, a ne možemo to sebi priuštiti.
Svakako, ovo nikako ne znači pretjerivanje sa slikanjem imetka, privatnosti, blagodati, ali govorimo o nekom normalnom objavljivanju slika da bi se izreklamirao proizvod, i da bi se ljudi upoznali sa time, ili da bi se sa prijateljima podjelio trenutak sreće.
Čudno mi je da sam o ovom pitanju morao i govoriti, ali zbog mnoštva onih koji ovo pitanje ne razumiju, moralo se o tome progovoriti.

Poštujem one koji se ne slažu sa nama, ali neka nas poštede svojih kritičkih komentara, pogotovo oni čiji profili su prepuni slika nekih vrsta blagodati, ali eto smeta im da se objavi slika nekog proizvoda !!!

I što je najgore, nikada nisam pročitao da se javio siromah da to kritikuje, već vazda se javljaju njihovi advokati.

Vjernik se treba paziti i čuvati svoj jezik. Vidio sam kako određene osobe veoma lahko napišu tvrdnju da je objavljivanje slike na fb sa hranom HARAM. Tvrditi za nešto da je haram insan za to mora imati jasan dokaz. A treba da bude i spreman da za to odgovori na Sudnjem danu.

haberhana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here