Nudžejma Mehanović, istaknuta učenica u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči, predstavlja uzor suživota i zajedništva u Bosni i Hercegovini nakon povratka sa svojom porodicom u Modriču.

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama na Kanalu 21, Nudžejma je kćerka Redže ef. Mehanovića, imama u povratničkom naselju Tarevci kod Modriče.

Svojim izuzetnim rezultatima, Nudžejma je zaslužila titulu učenice generacije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči, s razlikom od 15,10 bodova u odnosu na drugoplasiranu Anu Pajdić.

Unatoč izazovima i nepedagoškim pristupima tijekom izbora, Nudžejma je pokazala da predan rad i trud donose uspjeh. Njezina marljivost i izvanredni rezultati prepoznati su od strane većine nastavnika.

Iako je proces izbora učenika generacije bio praćen preprekama i neprimjerenim pritiscima kako bi se spriječilo da Nudžejma osvoji titulu, njezin uspjeh pokazuje da se trud i predanost uvijek isplate.

Njezina titula ne samo da priznaje njezine uspjehe, već i služi kao motivacija drugoj povratničkoj djeci u Republici Srpskoj da slijede njezine stope.

Nudžejma planira nastaviti svoje obrazovanje u Behram-begovoj medresi u Tuzli, gdje će imati priliku nastaviti svoj akademski put u okruženju koje cijeni njezine vrijednosti i potencijale.

Njezina priča je inspirativna i pruža nadu da pravda i predanost uvijek mogu prevladati izazove i prepreke.

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here