Akciju uređenja i čišćenja organizovao je gradonačelnik Began Muhić, u saradnji s javnim preduzećima i javnim ustanovama Grada, savjetima mjesnih zajednica, nevladinim organizacijama. U akciji su učestvovali i pripadnici Armije Bosne i Hercegovine koji su smješteni u krugu kasarne Dubrave.

Na jednom mjestu okupljeni s istim ciljem, čistija i ljepša životna sredina. Među prvima su se našli oni na kojima grad Živinice i ostaje. Učenici osnovnih škola, vrlo savjesni, odazvali su se akciji, jer su prepoznali značaj čiste životne sredine.

Dubrave su jedan od poznatijih dijelova Tuzlanskog kantona, mnogima poznat kao prva lokacija nakon slijetanja u Bosnu i Hercegovinu, i tu mnogi stječu prvi utisak o državi. Čistom I lijepom ih pokazati bio je krajnji cilj sportista iz Dubrava.

Da su uvijek u službi građana Bosne i Hercegovine pripadnici oružanih snaga pokazali su i danas.

Cilj lokalne vlasti je da osim dobro razvijene privrede budu i turistički privlačni. Čista i lijepa okolina pun je pogodak s mnogim prirodnim resursima koje grad ima. Međutim, postoje i oni koji nisu svjesni toga, pa se neodgovorno ponašaju prema svojoj životnoj okolini.

Imati čistu sredinu, zrak, rijeke i izletišta poboljšava život, poručeno je iz grada koji ima četiri industrijske zone i 150 milionera.

Video pogledajte OVDJE.

(Dž. Sarić – Kozić) hayat.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here