U Rotterdamu je jučer tragično preminula beba ostavljena u automobilu marke Audi Q2, navodno s belgijskim registracijama, parkiranom pored ceste, izvještava NL Times.

Vatrogasci, policija i liječnici stigli su na mjesto događaja oko 17 sati. Razbili su stražnje staklo na suvozačevoj strani kako bi izvukli dijete. U pomoć je poslan i medicinski helikopter, ali pokušaji oživljavanja nažalost nisu bili uspješni.

Policija je izjavila: “Nažalost, dijete je umrlo. Istražujemo okolnosti.” Također su priopćili da je muškarac priveden na mjestu događaja, ali nisu odmah otkrili na koji način je osumnjičenik povezan s vozilom i djetetom.

U trenutku kada je dijete pronađeno u Audiju, temperatura zraka bila je oko 20 stupnjeva Celzijusa. U ovakvim uvjetima, temperatura u zatvorenoj kabini vozila može porasti do 30 stupnjeva unutar 10 minuta, 40 stupnjeva unutar 35 minuta, te se približiti 50 stupnjeva nakon 90 minuta.

Rizik od toplinskog udara počinje kada tjelesna temperatura poraste iznad 39 stupnjeva. Situacija postaje potencijalno smrtonosna kada temperatura dosegne 42 stupnja Celzijusa. U takvim uvjetima, organizam djeteta ne može izdržati ekstremnu vrućinu, što često dovodi do tragičnih ishoda.

Ovaj tragičan događaj naglašava opasnost ostavljanja djece u zatvorenim vozilima, čak i kada vanjske temperature nisu izuzetno visoke. Iako je temperatura zraka bila relativno umjerena, unutrašnjost automobila može se brzo zagrijati, stvarajući smrtonosne uvjete. Roditelji i staratelji trebaju biti svjesni ovih opasnosti i nikada ne ostavljati djecu bez nadzora u vozilima.

Istraživanja su pokazala da unutrašnjost automobila može postati pećnica za nekoliko minuta, čak i pri umjerenim vanjskim temperaturama. Ovaj tragičan incident podsjeća nas na potrebu za dodatnom oprezom i sviješću o rizicima koje može donijeti neodgovorno ponašanje.

Uzroci i okolnosti ovog incidenta bit će temeljito istraženi, kako bi se utvrdilo što se tačno dogodilo i kako je došlo do ovog tragičnog događaja. Policija će nastaviti s istragom, uključujući ispitivanje privedenog muškarca, kako bi se rasvijetlile sve relevantne činjenice.

Ovaj slučaj je šokirao lokalnu zajednicu i podsjetio na važnost pažnje i odgovornosti prema najmlađima. Neka ovaj tragičan događaj posluži kao opomena svima da uvijek budu oprezni i svjesni rizika koje može donijeti nesmotreno ostavljanje djece u vozilima. Na kraju, svi mi imamo odgovornost zaštititi najranjivije članove našeg društva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here