Sead Bihorac, vlasnik pekare “KLAS” iz Novog Pazara, svojom nesebičnom gestom dotakao je srca mnogih. Na društvenim mrežama, Sead je obavijestio sve koji nisu u mogućnosti da sebi priušte hljeb da se u njegovoj pekari uvijek mogu poslužiti besplatnim hljebom tokom cijele godine. Njegov pristup pomoći zajednici nije samo rijetkost već i primjer istinske brige za sugrađane, posebno za one koji se suočavaju s teškim ekonomskim izazovima.

U svom obraćanju, Sead je poručio:

“Selam Alejkum braćo i sestre. Imam jedno obavještenje koje se tiče hljeba. Imamo potpuno besplatnog hljeba. Kada vidite ovaj crveni kombi na ulici, vaše je samo da mahnete rukom, a ostalo je sve moje.”

Naglasio je da ovo nije reklama, budući da njegova firma s ponosom nosi više od 80 godina tradicije. Za njega, cilj nije popularnost, već smanjenje broja gladnih ljudi u zajednici. Oni koji žele mogu posjetiti pekaru “KLAS” u naselju Bukreš i uzeti hljeb za sebe i svoju porodicu. Sead je, također, najavio da će tokom mjeseca ramazana svake noći nuditi tople pitice za iftar onima koji ih trebaju.

Ova humana gesta izazvala je brojne pozitivne reakcije, a mnogi su izrazili poštovanje i zahvalnost Seadu Bihorcu za njegovu nesebičnost i suosjećanje prenosi senzor.ba (januar, 2024)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here