Željko Sutuljić, mladi moler iz Srbije, odlučio je učiniti plemenit čin za buduće majke i njihove boravke u porodilištu Gradske bolnice Zvezdara u Beogradu. Kao suprug i otac, svjestan je izazova s kojima se žene suočavaju tokom trudnoće i porođaja. Vođen suosjećanjem i željom da pomogne, Željko je odlučio besplatno okrečiti zidove na odjelu za ginekologiju i akušerstvo, te popraviti sve što je potrebno.

Inspiriran pričama o teškim iskustvima žena u porodilištima, uključujući tragične priče poput slučaja Marice iz Sremske Mitrovice, Željko je osjećao snažnu potrebu da doprinese boljim uvjetima za žene koje se nalaze u osjetljivom periodu života. Početna ideja je bila da samo okreči zidove, no projekt je ubrzo narastao.

Željko je kontaktirao poznanike i kompanije kako bi osigurao potrebni materijal za renovaciju. Dok su mnogi odgovorili pozitivno, Željko je pozvao i širu zajednicu putem društvenih mreža da se uključe u akciju, s ciljem zamjene dotrajalih podova i nabavke noćnih stolića za porodilje.

Ono što je izuzetno važno, Željko ne želi nikakve financijske donacije, već isključivo materijal i fizičku pomoć. Njegova namjera je jasna – poboljšati uvjete boravka za majke koje u porodilištu donose novi život na svijet, i to kroz solidarnost i nesebičan rad.

Njegova akcija nije samo praktična, već i simbolična, podsjećajući na važnost poštovanja i brige za žene u ključnim trenucima njihovih života prenosi klix.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here