Alana Boone, žena iz Belgije, doživjela je tragično iskustvo nakon što je otišla u Tursku na dentalni zahvat koji je uključivao ugradnju zubnih krunica. Kako prenosi britanski Mirror, zahvat je dogovarala putem društvenih mreža, a kliniku joj je preporučila prijateljica njene majke. Kompletan aranžman, uključujući let i smještaj, koštao je 10.000 eura, dok je sama operacija iznosila 6.700 eura.

Tretman je započeo krajem jula 2021. godine, kada su joj počeli brusiti zube kako bi ih pripremili za krunice. Već sljedeći dan, Alana je počela osjećati bol. Liječnici su tada obavili devitalizaciju, proces kojim se uklanja oštećeni dio zubne pulpe, uz dodatnu naknadu. Nekoliko dana kasnije, postavljene su trajne krunice, ali bol se pogoršala. Nakon povratka kući u Belgiju, Alana je osjećala neugodan okus u ustima i bolne praznine među zubima.

Prilikom posjete lokalnom stomatologu u Belgiji, dobila je šokantnu vijest – tretman u Turskoj bio je potpuni neuspjeh, i svi zubi su joj morali biti izvađeni. Nudili su joj tri opcije korektivnih zahvata, koje su koštale između 22.000 i 38.000 funti. Od aprila 2023. godine, Alana je ostala bez ijednog zuba, a kasnije su joj ugrađeni implantati.

Iako se još uvijek suočava s boli, zahvalna je što su loši rezultati iz Turske uklonjeni. Planira završiti zahvate do srpnja sljedeće godine. Alana sada želi podijeliti svoju priču kako bi upozorila druge na moguće rizike dentalnih zahvata u inozemstvu, savjetujući ljude da pažljivo biraju stomatologe.

Prema njenim riječima:
“Razmislite dva puta prije nego što odaberete stomatologa u inozemstvu. Ako pođe po zlu, problem ćete morati riješiti kod kuće, što često košta tri puta više. Ne samo da su moji zubi nestali, nego mi je uništena kvaliteta života. Ne mogu normalno jesti niti se smijati.” prenosi pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here