Moamer Kasumović, poznati glumac, ponovo je viđen u javnosti, i to prvi put otkako je objavljeno da je pravosnažno presuđen za bludne radnje nad maloljetnikom. Fotografisan je u švedskom gradu Göteborgu dok je kupovao namještaj, što je izazvalo nagađanja o tome da li se trajno preselio u Švedsku ili se samo nalazi u posjeti. Njegovo pojavljivanje izazvalo je interes javnosti s obzirom na težinu presude i okolnosti pod kojima se našao.

Kasumoviću je izrečena jednogodišnja kazna zatvora zbog pomenutih radnji, ali je kaznu otkupio plativši 36.500 KM, čime je izbjegao zatvor. Nakon toga, vratio se u svoj rodni grad Bijelo Polje, gdje je nastavio s radom i nastavkom svoj karijere. Njegovo pojavljivanje u Švedskoj dolazi u trenutku kada se javnost još uvijek nosi sa informacijama o njegovoj presudi, koja je postala poznata tek nakon što je jedna od žrtava odlučila progovoriti.

Prve fotografije Moamera Kasumovića nakon što se saznalo za presudu: Evo gdje se nalazi

Foto: Raport

Cijeli slučaj je izašao na vidjelo nakon što je mladić, kojeg je Kasumović navodno zlostavljao, podijelio svoje iskustvo tokom izvođenja predstave pod nazivom “Tiho tiše”, izvedene u okviru 6. Sarajevo Festa 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ova predstava tematizuje vršnjačko nasilje, što je bilo povod za mladića da se konačno odluči istupiti i podijeliti svoju priču s javnošću. Ovaj događaj je dodatno osvijetlio problem seksualnog zlostavljanja i nasilja nad mladima u regiji, te je izazvao brojne reakcije u javnosti.

Sam slučaj Moamera Kasumovića je tek nedavno privukao pažnju medija, iako je presuda izrečena ranije. Uprkos tome, čini se da Kasumović pokušava nastaviti sa svojim životom i radom, iako je reakcija javnosti još uvijek negativna i obilježena snažnim kritikama zbog njegovih postupaka.

Javnost i mediji nastavljaju pratiti njegovo kretanje i aktivnosti, a njegovo pojavljivanje u Švedskoj mnogi doživljavaju kao pokušaj bijega od negativne pažnje u regiji prenosi hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here