Sihr koji izaziva impotenciju i smanjenje seksualne želje među supružnicima predstavlja jedan od najtežih oblika duhovnog uznemiravanja u islamu. Ova vrsta sihra, poznata kao sihr impotencije, može imati ozbiljne i dugoročne posljedice na bračne odnose, uzrokujući ne samo fizičke, već i psihičke prepreke između muža i žene. Problem se manifestira tako što muž ne može ostvariti intimni odnos sa suprugom, iako to želi. U nekim slučajevima, može biti riječ o džinskom dodiru, gdje džin koji boravi u tijelu žene blokira mužu pristup seksualnom odnosu s njom.

Različiti oblici sihra mogu imati različite učinke na muža i ženu, pa tako postoji nekoliko načina na koje ovaj problem može manifestirati. U prvom slučaju, kada se radi o sihru koji izaziva impotenciju, oboje, i muž i žena, trebaju se liječiti. Međutim, kada je uzrok problema džinski dodir, obično se liječi samo žena.

Evo nekih oblika djelovanja ovog sihra:

  • Žena može odbijati muža, čak i bez jasnog razloga, kao rezultat djelovanja džina koji kontrolira njene emocije.
  • Mužu može biti fizički onemogućeno da izvrši penetraciju, iako ima želju za intimnim odnosom.
  • Džin može izazvati krvarenje kod žene svaki put kada muž pokuša započeti odnos, što čini intimni čin nemogućim.
  • Nepodnošljiv smrad iz rodnice može biti još jedan znak sihra, koji odvraća muža od bilo kakvog fizičkog kontakta.
  • Nepodnošljivi bolovi tokom seksualnog odnosa često su također prisutni kao simptom sihra.

Ovi simptomi uzrokuju ne samo fizičku distancu između supružnika, nego i ozbiljan psihološki stres. Sihr ove vrste može dovesti do velikog razdora u braku, pa čak i do razvoda, ukoliko se ne prepozna i ne liječi na vrijeme.

Postoji nekoliko specifičnih oblika sihra koji dodatno otežavaju situaciju. Jedan od njih je sihr potpunog umanjenja snage tokom spolnog odnosa. U ovom slučaju, iako muškarac osjeća privlačnost i slast odnosa, nakon toga dolazi do naglog slabljenja tijela, posebno u rukama i stopalima. Ova vrsta sihra može se povezati sa osjećajem velike slabosti i iscrpljenosti, što dodatno otežava normalan bračni život.

Još jedan specifičan oblik sihra javlja se kod muškarca koji se oženi djevicom, ali prilikom prvog odnosa ima osjećaj da supruga nije djevica. Ovaj sihr stvara sumnju u supruginu čestitost, što može ozbiljno narušiti povjerenje i intimnost među partnerima. Ovakvi problemi mogu izazvati velike emotivne povrede i udaljenost između supružnika, otežavajući ne samo intimne odnose, već i emocionalnu povezanost.

Uzroci sihra i džinskog dodira mogu biti različiti, a često dolaze od zlih osoba koje žele naštetiti supružnicima ili rasturiti brak. Osobe koje se bave crnom magijom koriste sihr kao sredstvo za postizanje takvih ciljeva. Ovi sihrovi ne djeluju samo na fizičkom nivou, već duboko prodiru u emocionalnu i psihološku dimenziju odnosa između supružnika, uzrokujući nesklad, nepovjerenje i frustraciju.

Liječenje ovih problema obično zahtijeva stručnu pomoć onih koji su osposobljeni za liječenje sihra, kao što su islamski učeni ljudi  koji prakticiraju rukju. Rukja je poseban način liječenja Kur’anom, gdje se ajeti iz Kur’ana koriste kako bi se neutralizirali negativni utjecaji sihra i džina. Liječenje također ukljucuje redovno obavljanje molitvi, zaštitu Kur’anom.

Neki od preporučenih koraka za zaštitu i liječenje su:

  • Redovno obavljanje molitve (namaza).
  • Učenje Kur’ana
  • Redovno učenje dova za zaštitu od zla sihra i džina.

Na kraju, važno je napomenuti da je sihr veliki grijeh u islamu, a osoba koja se bavi time ozbiljno krši Božije zapovijedi. Osobe pogođene sihrom trebaju tražiti pomoć u vjeri, kako bi se riješile ovih problema.

preuzeto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here