Vlasnik nekoliko bosanskohercegovačkih kompanija organizovao je šestodnevni odmor u Istanbulu za svoje radnike kao znak zahvalnosti za njihov trud i doprinos. Ovaj potez menadžmenta kompanija Drvosječa, Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići (SRCA) i restorana Drina predstavlja pozitivnu promenu u odnosima između poslodavaca i zaposlenika.

U okviru ove inicijative, organizovano je putovanje za 94 radnika iz pet poslovnica koji su izrazili želju da idu. Menadžment je snosio sve troškove, uključujući prevoz, smeštaj i ishranu, a radnici su otputovali u nedelju, 19. novembra 2023. godine. Planirano je da uživaju u čarima istanbulskih ulica sve do subote, kada je zakazan povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Radnici su istakli važnost ovakvog pristupa poslodavaca. Jedan od njih je rekao: „Mislim da je vreme da svi poslodavci promene odnos prema radnicima. Dosta je poslodavaca koji maltretiraju radnike. Budi čovek, tretiraj radnike dostojanstveno i oni će ti to kroz posao vratiti.“ Ovaj komentar osvetljava promene koje bi se mogle dogoditi u poslovnom svetu ukoliko poslodavci prepoznaju vrednost svojih radnika.

Ovo nije prvi put da menadžment ove kompanije prepoznaje trud svojih zaposlenika na ovakav način, a radnici su izjavili da se nadaju da ovakvi gestovi neće biti retkost. Takvi potezi doprinose jačanju motivacije zaposlenih i njihovom angažmanu na radnom mestu, što dovodi do boljih rezultata i uspešnijeg poslovanja.

Pored uživanja u Istanbulu, radnici su imali priliku i da se međusobno povežu, što je dodatno poboljšalo timsku koheziju. U modernom poslovanju, važno je stvoriti pozitivnu radnu atmosferu, a ovakvi gestovi doprinose izgradnji čvrstih odnosa unutar kompanije.

Ova inicijativa može poslužiti kao inspiracija i drugim poslodavcima da prepoznaju važnost pružanja podrške svojim zaposlenicima, jer su zadovoljni radnici ključ uspeha svake kompanije. Kroz ovakve akcije, poslodavci ne samo da pokazuju zahvalnost, već i stvaraju atmosferu u kojoj radnici osećaju da su cenjeni i poštovani.

U svetlu ovih događaja, može se zaključiti da je važnost ljudskih resursa u poslovanju neprocenjiva. Ulaganje u dobrobit zaposlenih ne samo da poboljšava njihovo zadovoljstvo, već može značajno doprineti i ukupnoj produktivnosti kompanije. Time se ne samo jača lojalnost zaposlenih, već se i privlače novi talenti koji žele raditi u pozitivnom okruženju.

Ovakvi primeri, poput putovanja radnika u Istanbul, služe kao podsetnik za sve poslodavce o značaju ljudskog kapitala. Kreiranje zdrave radne sredine i ulaganje u odnose sa zaposlenima predstavljaju ključne korake ka dugoročnom uspehu i održivom razvoju svake kompanije prenosi crna-hronika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here