Teško povrijeđena petnaestogodišnja djevojčica, Zlata Kepić, i dalje vodi hrabru borbu za život u Kantonalnoj bolnici u Zenici nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je bila žrtva. Nesreća se dogodila 18. septembra 2024. godine, u večernjim satima, dok se Zlata vraćala iz škole u svoje naselje Bukva.

Do nesreće je došlo kada je profesionalni vozač autobusa, koji je upravljao vozilom, napravio tragičnu grešku. Dok je Zlata izlazila iz autobusa, vozač je dao gas, što je dovelo do toga da je djevojčica pala pod točkove autobusa, zadobivši teške povrede. Ova nesreća je duboko potresla zajednicu i izazvala zabrinutost za Zlatino zdravlje.

Međutim, nedavne vijesti iz porodice Kepić donose nadu. Zlatina porodica je potvrdila da je njeno zdravstveno stanje stabilnije nego ranije. Jedna od rođaka se oglasila i podijelila vijest s velikom zahvalnošću prema Allahu na poboljšanju njenog stanja:

“Sva hvala i zahvala pripada Allahu. Elhamdulillah, Zlata nam je stabilna. Sebebom nečije dove ova nježna pahulja više nije životno ugrožena.”

Rođaka je dalje izrazila zahvalnost svim ljudima koji su se dovili za Zlatin oporavak, naglašavajući koliko je dova bila važna u ovim teškim trenucima. Iako je stanje stabilno, pred Zlatom je dug i izazovan oporavak, ali porodica ostaje optimistična i puna nade da će, uz  Božju volju, Zlata uspjeti proći kroz ovaj težak period.

“Sada još jače, moj narode, da dovimo, da nam Zlata prođe hrabro, lavovski, kao i do sada, kroz ono što je čeka. Biće to dug oporavak, ali inshAllah, izaći će kao pobjednik.”

Porodica se također dovi za snagu i strpljenje tokom ovog procesa, naglašavajući koliko je teško gledati svoje dijete kako prolazi kroz tako ozbiljno iskušenje. U svojoj izjavi, rođaka je molila Boga za snagu i sabur (strpljenje) za Zlatine roditelje, te za njeno potpuno izlječenje:

“Molimo dragog Allaha da joj olakša njeno izlječenje, svaki dan neka njenim roditeljima bude osmijeh na licu jer je njihovo dijete bolje. Ja Rabb, ne prepuštaj nas nama samima ni za treptaj oka. Molimo te Allahu, podari našoj Zlati snagu i hairli oporavak.”

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here