Selektor fudbalske reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, može biti veoma zadovoljan trenutnim razvojem situacije pred nadolazeće utakmice u Ligi nacija. Iako su Zmajevi u prva dva kola zabilježili mješovite rezultate – poraz od Nizozemske (5:2) i remi protiv Mađarske (0:0) – dolazak ključnih igrača vraća optimizam u ekipu.

Jedan od najvažnijih povrataka je svakako povratak Seada Kolašinca, koji nije igrao ni za Atalantu na početku sezone zbog povrede. Iako je propustio prve tri utakmice Atalante, Kolašinac je uprkos tome prisustvovao okupljanju reprezentacije kako bi pružio podršku svojim saigračima. Međutim, sada se vraća potpuno oporavljen i u vrhunskoj formi, što daje veliku nadu za predstojeće utakmice.

Njegov nedavni nastup u Ligi prvaka protiv Arsenala, gdje je proglašen igračem utakmice, dodatno potvrđuje njegovu spremnost. Kolašinac je na toj utakmici imao značajan doprinos sa tri otklonjene opasnosti, osvojio je 6 od 9 duela, te imao 2 od 4 uspješna zračna duela. Sa 74 dodira s loptom i 91% tačnosti pasova, dokazao je svoju kvalitetu i spremnost da se vrati na teren.

Poznat po svojoj svestranosti, Kolašinac može igrati kako na poziciji stopera, što često radi u Atalanti, tako i kao lijevi bek, gdje su do sada, zbog njegove odsutnosti, priliku dobijali Amar Dedić i Jusuf Gazibegović. Njegov povratak u ekipu je od velike važnosti za BiH, jer donosi stabilnost i snagu u defanzivnoj liniji, koja će biti ključna u predstojećim utakmicama.

Nadamo se da su povrede iza Kolašinca i da će potpuno spreman nastupiti na narednim utakmicama, pružajući neophodnu podršku i iskustvo ekipi. Ovaj razvoj situacije donosi dodatni optimizam i povećava šanse za bolje rezultate u nastavku takmičenja u Ligi nacija.

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here