Bosanskohercegovački reprezentativac i član turskog fudbalskog kluba Fenerbahče, Edin Džeko, nedavno je oduševio svoje pratioce objavom predivne fotografije iz Istanbula. Na svom Facebook profilu, popularni napadač, poznat pod nadimkom Dijamant, podijelio je trenutak sa suprugom Amrom, pokazujući njihovu ljubav i povezanost s ovim gradom bogate historije i kulture.

Na fotografiji, Džeko i Amra su pozirali ispred jedne od najpoznatijih znamenitosti Istanbula, veličanstvene Plave džamije (Sultan Ahmed džamije), koja se nalazi u starom dijelu grada. Plava džamija nije samo jedan od simbola islamske arhitekture, već i jedno od najposjećenijih mjesta u Turskoj, te je jasno da je Džeko želio podijeliti ovaj poseban trenutak sa svojim pratiocima, pokazujući koliko uživa u vremenu provedenom u Istanbulu, gdje sada živi i radi.

Edin je na fotografiji bio odjeven u jednostavan, ali moderan stil – nosio je farmerke i bež majicu kratkih rukava, dok je njegova supruga Amra bila obučena po islamskim standardima, što je mnoge impresioniralo. Amra je nosila elegantnu bež haljinu i crnu mahramu, poštujući islamsku tradiciju, ali i pokazujući svoju prepoznatljivu sofisticiranost. Njihov izgled i skladni stilovi izazvali su oduševljenje među pratiteljima, a fotografija je brzo postala popularna na društvenim mrežama, prikupivši mnoštvo pozitivnih komentara.

Ovaj trenutak još jednom je pokazao koliko je Edin Džeko povezan sa svojom porodicom, ali i koliko poštuje kulturu i tradiciju zemlje u kojoj trenutno živi. Njegova supruga Amra, koja je poznata po svojoj modnoj eleganciji, i ovaj put je uspjela da ostavi pozitivan utisak, pridobivši pohvale za svoje poštivanje islamskih normi.

Objava ove fotografije svjedoči o harmoničnom odnosu između Edina i Amre, ali i o njihovom poštovanju prema islamskoj kulturi i tradiciji, čime su dodatno učvrstili svoju vezu s gradom Istanbulom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here