Potresna priča o desetogodišnjem dječaku koji je pao s prozora Osnovne škole “Banović Strahinja” na Čukarici, duboko je pogodila njegovog oca i javnost. Prema riječima oca, do nesreće je došlo 17. septembra kada je dijete bilo u produženom boravku škole. U trenutku nesreće otac je čekao svog sina ispred škole, a ubrzo je čuo glasan prasak, ne sluteći da se radi o njegovom djetetu.

Kada je prišao mjestu nesreće, vidio je sina kako nepomično leži u lokvi krvi. U panici je pozvao hitnu pomoć, a policija koja je brzo stigla prevezla je dječaka do Urgentnog centra. Dječak je zadobio ozbiljne povrede, uključujući prelom karlice, nagnječenje pluća i višestruke prelome vilice. Iako je najkritičnije krvarenje u glavi, doktori su utvrdili da za sada ne pritiska mozak, što je ključan znak za njegov oporavak.

Otac ne zna tačno kako je došlo do pada i naglašava da se dječak igrao sa drugarima, ali ostaje zabrinut za njegovu budućnost i zdravstveno stanje. Iako ne krivi školu niti učiteljicu, izrazio je zabrinutost zbog sigurnosnih mjera i nadzora nad djecom.

Ne dao Bog nikom da vidi ono što sam ja vidio. Sinoć nisam mogao da spavam, 10 puta sam se okretao, samo mi je onaj prasak bio u glavi… Ja sam jučer umro, nosio sam ga u naručju bez svijesti, mislio sam da sam ga izgubio… Sve ovo pričam da se nekom ovo isto ili gore ne bi desilo – zaključio je on.

Dječak je u bolnici došao svijesti i ocu je samo kratko ispričao da je mislio da je prozor bio zatvoren.

-Promijenili smo odmah temu. Rekao sam mu samo ‘Nije to sada važno, samo budi jak’.

Dječak je sada pri svijesti i, iako se sjeća da je mislio da je prozor bio zatvoren, njegova porodica se nada da će njegov oporavak teći bez komplikacija.

hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here