Ševal Fuško iz mjesta Duba kod Travnika već dugi niz godina bavi se stočarstvom, uzgajajući ovce i krave. Poznat je po tome što je među prvima sišao s planine Vlašić u nizine, gdje na prostranim pašnjacima, poput viteškog polja, napasa svoje stado ovaca. Njegov trud i posvećenost ovom poslu omogućili su mu da zaradi dovoljno kako bi osigurao novi dom u centru Travnika.

Ovog ljeta 2024. godine, Ševal se suočio s nezapamćenom sušom. Ističe da ne pamti sušniju godinu, ali zahvaljujući tome što je imao dovoljno vode na planini, uspio je izbjeći dodatne troškove koji bi nastali zbog kupovine cisterne s vodom. Ova godina je bila izazovna, ali njegova snalažljivost i dugogodišnje iskustvo u stočarstvu omogućili su mu da prebrodi teške uvjete.

Ševalova poslovna filozofija temelji se na ideji da je držanje ovaca puno isplativije od uzgoja krava. U razgovoru s novinarom Srećkom Stipovićem, Ševal je podijelio svoje stavove i iskustva vezana za stočarstvo te iznio razloge zbog kojih vjeruje da su ovce bolji izbor. Također je govorio o izazovima s kojima se susreće te o budućnosti stočarstva u ovom kraju.

Njegova priča pokazuje kako ljubav prema poslu, upornost i mudro planiranje mogu dovesti do uspjeha, čak i u teškim vremenskim uvjetima.

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here