Moja priča možda se ne razlikuje od ostalih priča, ali je za mene izuzetno važna i posebna. Povratak Allahu desio se 11. 11. 2006. godine, i za to sam neizmjerno zahvalna. Odrasla sam u muslimanskoj porodici koja je bila svjesna postojanja Allaha, ali nije mnogo prakticirala vjeru sve do gubitka voljene osobe, moje majke, rahmetli, koja je uvijek težila da nas usmjeri na pravi put. Moj babo, rahmetli, također je imao isti cilj. Molim Allaha da ih nagradi Džennetul-Firdevsom, kao i sve nas. Iako sam živjela džahilskim životom, uvijek sam imala strah i bojazan da Allah postoji, vidi, čuje i zna, a ta spoznaja je bila duboko ukorijenjena u mojoj svijesti i, elhamdulillah, i dan-danas je prisutna.

Moj put ka Allahu počeo je nakon gubitka majke. Gospodar svjetova me darivao snovima prožetim vjerom, elhamdulillah. Koliko god bježala od toga, uvijek su mi u snovima dolazili podsjetnici na vjeru i način kako da se vratim Istinskom Gospodaru. Bila sam djevojka koja je plijenila pažnju neizazovnim načinom oblačenja i komunikacije, a moja pojava je oduševljavala okolinu. Iako mi je to imponiralo, počelo je smetati dok me Allah nije počastio snom u kojem sam usnila Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. To je bila prekretnica mog povratka Allahu, elhamdulillah, u 36. godini.

Udala sam se za Arapa, šejha kojeg Tuzla pamti po lijepom ahlaku, i imala sam divan vjerski brak. Allah me počastio djetetom, ali tada su došla iskušenja. Izgubila sam dijete i više nisam postala majka, elhamdulillah na svemu. Izgubila sam i muža, rahimehullah, prirodnom smrću. Godine 2018. ostala sam mlada udovica koja teži Allahu i Njegovom zadovoljstvu. Svaki dan zahvaljujem Allahu na uputi i milosti kojom me obasipa, jer znam da me moji voljeni čekaju na boljem svijetu od ovog prolaznog dunjaluka.

Polako pakujem svoje kofere, jer sam putnica koja očekuje da svakog časa kaže: “Lebejjkellahumme lebejjke.” Povratak mojoj iskrenoj i jedinoj ljubavi, Uzvišenom Allahu. Moja poruka, prvo sebi, a onda svima vama, je: “Vežite svoje srce samo za Allaha.” Bila sam se vezala za ljude i Allah mi je to sve oduzeo da bi me konačno vratio Sebi u Svoj rahmet i milost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here