Na prvom Međunarodnom takmičenju u hifzu Kur’ana za žene, održanom u Emiratima, među učesnicama se istaknula dvadesetjednogodišnja Ruskinja Jelena Oleg Dimitrenko. Ona nije rođena kao muslimanka, već je islam prihvatila sa petnaest godina i u međuvremenu uspjela naučiti Kur’an napamet.

Posebno zanimljivo u priči ove mlade hafize jeste to što njeni roditelji nisu muslimani, već su i dalje kršćani. Unatoč njihovoj različitoj vjeri, nisu se protivili Jeleninoj odluci da pređe na islam. Cijelo vrijeme njenog učenja Kur’ana, roditelji su joj pružali podršku i bodrili je, čak su prisustvovali i takmičenju zajedno s njom. Jelena je počela učiti Kur’an napamet prije četiri godine, a prije godinu dana je uspjela da postane hafiza Kur’ana.

Jelenina priča nije samo primjer posvećenosti i predanosti, već i međuvjerskog razumijevanja i podrške unutar porodice. Njena nada je da će njeno učešće na takmičenju omekšati srca njenih roditelja i inspirisati ih da prihvate islam. Jelena vjeruje da bi to bila najveća nagrada koju bi mogla dobiti.

Njeno iskustvo naglašava koliko je važna podrška porodice, bez obzira na vjerske razlike. Kroz naporan rad i podršku, Jelena je postigla izvanredan uspjeh, postavši hafiza Kur’ana u tako kratkom vremenskom periodu. Njeno putovanje do hifza Kur’ana nije bilo lako, ali njena odlučnost i vjera su je vodili kroz sve izazove.

Učešće Jelene Oleg Dimitrenko na ovom prestižnom takmičenju privuklo je pažnju medija i javnosti, ističući je kao primjer mladih muslimanki koje su posvećene svojoj vjeri i koje inspirišu druge svojim djelima. Njena priča je podsjetnik na snagu vjere, podrške porodice i važnost tolerancije i razumijevanja među ljudima različitih vjerskih uvjerenja. Jelena se nada da će njeno putovanje i učešće na takmičenju poslužiti kao inspiracija ne samo njenim roditeljima, već i mnogima koji traže istinu i svjetlo u svojim životima.

Jelena Oleg Dimitrenko svojim postignućem predstavlja simbol međuvjerskog razumijevanja, posvećenosti i vjere. Njeno učešće na Međunarodnom takmičenju u hifzu Kur’ana za žene u Emiratima pokazuje kako snaga volje i podrška porodice mogu nadvladati sve prepreke. Priča o ovoj mladoj Ruskinji, koja je prešla na islam i uspjela naučiti Kur’an napamet, inspiriše mnoge širom svijeta. Njena nada da će njeni roditelji također prihvatiti islam pokazuje duboku vjeru i ljubav prema njima. Jelena je postala uzor ne samo za muslimanke, već za sve ljude koji traže put ka istini i svjetlosti, dokazujući da se upornost i vjera uvijek isplate. Njeno putovanje nas podsjeća da, bez obzira na naše različitosti, podrška i ljubav unutar porodice mogu voditi ka najvećim životnim uspjesima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here