Priča o izlječenju djevojke uz Allahovu pomoć

Jedna djevojka iz pobožne i vjerničke porodice našla se u ozbiljnom problemu zbog zlih namjera žene njenog brata. Ova žena bavila se sihrom i crnom magijom. Nakon što su se posvađale, napravila je sihr kako bi djevojka ostala neudata i odbila svakog prosca. Taj sihr trajao je dugo vremena i uzrokovao propadanje mnogih bračnih prilika. U nekoliko navrata joj je učena šerijatska rukja, što je otkrilo znakove sihra. Iako se liječila neko vrijeme, bezuspješno, stanje bi se uvijek iznenada pogoršalo, ostavljajući djevojku u stanju stalne brige, stresa i depresije. Provela je mnoge noći i dane u mukama i strahu.

Djevojka se počela pitati kakvi su to ljudi sposobni za toliko zlo i mržnju bez ikakvog razloga. U potrazi za rješenjem, povjerila je svoj problem stručnjaku, koji joj je dao savjet: „Postoji 10 stvari koje, ako ih budeš praktikovala, tvoj problem neće dugo potrajati, uz Allahovu pomoć.” Ona je odlučno prihvatila savjet i obećala da će se pridržavati smjernica.

Deset smjernica za izlječenje

  1. Svakodnevno učenje i slušanje Kur’ana: Trebala je svakodnevno učiti i slušati Kur’an koliko god je mogla.
  2. Dova tokom zadnje trećine noći: Trebala je činiti dovu u tom posebnom vremenu, moleći Allaha za lijek i izlaz iz problema.
  3. Dova u odabranim trenucima: Trebala je činiti dovu u trenucima kada se one ne odbijaju, poput sedžde, između ezana i ikameta, te prije selama na namazu.
  4. Jutarnji i večernji zikr: Praktikovanje jutarnjeg i večernjeg zikra, čak i tokom hajza, bilo je obavezno.
  5. Dove u raznim prilikama: Trebala je praktikovati dove prilikom ulaska i izlaska iz kuće, prije i nakon boravka u toaletu, prije i poslije spavanja, i u drugim prilikama, koristeći zbirku dova „Hisnu-l-Muslim“.
  6. Kloni se grijeha: Trebala je izbjegavati griješenje i nepokornost, te djela i mjesta koja odvlače od sjećanja na Allaha, jer šejtani koriste te prilike za napad.
  7. Pomaganje ljudima: Trebala je nastojati pomagati ljudima u nevolji, jer će tako Allah olakšati i njene probleme.
  8. Dova za druge: Trebala je činiti dovu za one koji su u nevolji, jer će meleki zauzvrat moliti za nju.
  9. Istigfar i pokajanje: Mnogo je trebala činiti istigfar i pokajanje za grijehe.
  10. Posebne dove za probleme: Trebala je često učiti dovu koja se uči u problemima: “La ilahe ille-l-Lahu-l-azimu-l-halimu, la ilahe ille-l-Lahu Rabbu-l-Aršil-azimi, la ilahe ille-l-Lahu Rabbu-s-Semavati ve Rabbu-l-Erdi ve Rabbu-l- Arši-l-kerim”.

Izlječenje i sreća

Nakon mjesec dana pridržavanja ovih smjernica, djevojka je osjetila veliko olakšanje. Allah je uslišao njene dove i izliječio je. Samo nekoliko dana kasnije, došao je prosac i djevojka je stupila u brak. Sada je sretna majka trojice sinova i živi mirnim i stabilnim životom. Ova priča svjedoči o moći vjere, strpljenja i predanosti u suočavanju s životnim iskušenjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here