Nasilje u porodici, posebno kada je javno izloženo, donosi sa sobom brojne emotivne i društvene posljedice za žrtvu, porodicu i širu zajednicu. Nedavni slučaj koji je potresao javnost u Bosni i Hercegovini uključuje poznatu pjevačicu Aldinu Bajić, koja je pretrpjela nasilje od svog supruga Adisa Cigure, također muzičara. Ovaj tragični događaj dospio je u javnost putem društvenih mreža, gdje je objavljen snimak koji prikazuje trenutak fizičkog napada. Ubrzo nakon toga, Aldina je odlučila da se obrati javnosti putem društvenih mreža kako bi pružila svoje viđenje situacije i zamolila za poštovanje privatnosti, posebno zbog svoje djece.

Aldina je započela svoj javni apel obraćanjem svojoj publici. “Dragi moji, nisam u stanju da pričam, ali sam morala da se oglasim.” Ove riječi jasno pokazuju njenu emocionalnu ranjivost i potrebu da se distancira od spekulacija i netačnih informacija koje su se počele širiti. Naročito se osvrnula na neistine koje su tvrdile da je bila u komi nakon napada, što je odlučno demantovala: “Nisam bila u komi, kako se navodi, desilo se to što se desilo.”

Ono što je posebno potresno u njenoj izjavi jeste njen stav prema suprugu kojeg, uprkos napadu, opisuje s ljubavlju i tugom. Aldina je istakla da nikada nije ni pomislila na prevaru, a kamoli da je ikada prevarila svog supruga, navodeći: “Nikada ni pomislila nisam da prevarim, niti bih prevarila.” Njena ljubav prema njemu bila je iskrena, pa čak i nakon ovog bolnog događaja, ona je naglasila: “Ja sam tog čovjeka voljela više od svega, niti ga je mogao iko zamijeniti u mom životu.”

Ljubomora, kako kaže Aldina, bila je glavni uzrok problema u njihovom braku. Istakla je da je njen suprug bio vrlo ljubomoran na bilo kakvu interakciju na društvenim mrežama, što je dodatno otežavalo njihov odnos. “Bio je ljubomoran mnogo, zašto mene neko označava na bilo kojoj društvenoj mreži i tako dalje.”

U nastavku svoje izjave, Aldina se posebno osvrnula na to koliko je trenutno teško stanje u kojem se nalazi, apelirajući na ljude da obrišu snimak s interneta zbog njene djece. “Ja vas molim da se snimak ukloni zbog moje djece jer prolazimo kroz najgore i mog stanja u kojem sam trenutno.” Naglasila je da u njenom srcu više nema mjesta za bilo kojeg muškarca, što ukazuje na njeno duboko emotivno stanje i razočaranje u ljubav. “Prevare nema, ne postoji, niti bi postojala, u mom srcu više mjesta nema za bilo kakvog muškarca.”

Njen apel za privatnošću i mir jasno je izražen kroz cijelu izjavu. “Molim vas za mir, jer mi je to najviše potrebno, i mir moje porodice.” Aldina se nada da će pravosudni sistem preuzeti odgovornost za rješavanje ove situacije i da će se sve riješiti zakonom: “Ostalo će se sve riješiti zakonom i sudom kao što i treba da ostane u mom životu.” Kroz ove riječi vidimo njen stav da želi da se ova bolna situacija riješi na pravilan i pravedan način, bez daljnjih prijetnji ili lažnih informacija.

U drugom dijelu svoje izjave, Aldina se osvrnula na one koji su širili lažne informacije o njoj i njenoj situaciji. “Zaobiđite me laži i manipulacija.” Ona je bila izuzetno jasna u stavu da nikada nije prevarila svog supruga, te je naglasila da u njenom životu više nema mjesta za ljubavne odnose: “Prevarila ga nikad nisam i ne postoji taj muškarac, a od sada u mom srcu mjesta nema ni za koga.”

Posebno je emotivna njena poruka upućena onima koji šire dezinformacije, nazivajući ih dušmanima i upućujući im želju da budu kažnjeni za svoje postupke: “Ovim dušmanima što daju lažne informacije za medije dabogda vas Bog kaznio!” Aldina je izuzetno ogorčena na ljude koji su širili laži o njenom privatnom životu, ističući da će vrijeme pokazati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here