U prekrasnom činu humanosti, jedan majstor iz Sarajeva odlučio je prodati svoj automobil marke Range Rover i 50% od prikupljenog iznosa donirati ljudima pogođenim nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini. Ova plemenita odluka oduševila je građane, posebno u trenucima kada se mnogi suočavaju s teškim posljedicama prirodne katastrofe.

Majstor, čije ime nije bilo odmah poznato, odlučio je dati svoj doprinos zajednici koja mu je uvijek bila važna. Njegovo ime je Elvis Gušter, vlasnik autoservisa “Guja”. Elvis je izrazio svoje osjećaje prema situaciji rekavši: “Jednostavno sam osjećao potrebu, poslije svega što sam vidio i čuo da se izdešavalo, da prodam automobil i da zaradu od 50% umjerim ljudima kojima je to potrebno.”

Elvis je istakao da još uvijek čeka da se javi ozbiljan kupac, kako bi pronašao novog vlasnika automobila i započeo realizaciju pomoći za građane pogođene ovom katastrofom. Cijena modela Range Rover kreće se između 22.000 i 30.000 KM, a Elvis je postavio početnu cijenu od 20.000 KM. Ovim činom, Elvis Gušter pokazuje kako solidarnost i humanost mogu donijeti nadu i podršku onima koji su najviše pogođeni nesrećama.

Ovaj gest nije samo značajan za ljude koji su izgubili sve uslijed poplava, već i za širu zajednicu, koja se može inspirisati ovim primjerom altruizma. Takvi postupci doprinose izgradnji jačih i otpornijih zajednica, gdje se ljudi međusobno pomažu i podržavaju u teškim vremenima. Elvisov potez predstavlja snažnu poruku o važnosti humanosti i solidarnosti, a njegovo ime će zasigurno ostati upamćeno u srcima onih kojima će pomoći prenosi pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here