Saud Solunović je odlučio reagirati odmah nakon što je saznao za tešku kataklizmu koja je zadesila Jablanicu i Konjic. Ovaj plemeniti čovjek nije čekao na poziv za pomoć; umjesto toga, zajedno sa svojim prijateljem Senadom Poparom, organizovao je veliku humanitarnu akciju kako bi pomogao ljudima pogođenim ovom nesrećom.

U sklopu svoje akcije, Saud i Senad obezbijedili su značajnu pomoć koja uključuje:

  • 7 tona hrane – osnovnih namirnica potrebnih za preživljavanje.
  • 2 tone sanitarija – kako bi se osigurala higijena i osnovni zdravstveni standardi.
  • 5 tona vode – što je od ključne važnosti za oporavak nakon poplava.
  • 100 pari čizama – kako bi se obezbijela adekvatna obuća onima koji su ostali bez.
  • 200 kabanica – za zaštitu od kiše i loših vremenskih uslova.
  • 15 velikih agregata – koji će pomoći u obnovi i snabdijevanju strujom pogođenih područja.

Sva ova pomoć je transportovana putem jednog kombija i kamiona, a distribucija će se obaviti u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba, koje se specijalizovalo za pružanje pomoći u kriznim situacijama. Ukupna vrijednost donacije prelazi 30.000 KM, što dodatno ukazuje na Saudovu posvećenost i humanost.

Ovakvi gestovi solidarnosti i nesebične pomoći su od velike važnosti u trenucima krize. Oni pokazuju koliko zajednica može biti snažna i jedinstvena kada se suočava s izazovima. Saudova inicijativa ne samo da pomaže fizički pogođenima, već i donosi nadu i osjećaj zajedništva onima koji su prošli kroz teške trenutke.

U svjetlu ovih događaja, molitve za Sauda su od srca, s željom da mu Allah podari bereket u opskrbi i uveća imetak. Također, želimo mu sve najljepše u životu, kako na ovom svijetu, tako i na onom drugom. Neka njegovo plemenito srce i dalje inspiriše druge da se uključe i pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija piše Nedim Botić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here