Nermin Kezo, mještanin pogođen poplavama u BiH, izrazio je duboke emocije dok je opisivao razorne posljedice koje su poplave ostavile na njegov život. On je doživio velike gubitke, od kojih je najteži bio gubitak imovine i životinja koje su bile oslonac njegovog domaćinstva.

Prema njegovim riječima, poplava je odnijela štalu u kojoj je držao tri krave, a uz to je pretrpio i dodatne materijalne gubitke. “Odnijelo mi je i dva kamiona,” kazao je Kezo, objašnjavajući kako je posjedovao 40 metara sijena koje je poplava uništila, zajedno s jednom od njegovih krava, dok je druge dvije uspio spasiti. Dodatno, poplava mu je nanijela ogromnu štetu, slomivši oba kamiona koja je posjedovao. Iako mu kuća nije potpuno uništena, bila je poplavljena i u užasnom stanju, što dodatno komplikuje njegovu situaciju.

Nermin i njegova porodica su se borili da spriječe daljnje štete, ispumpavajući vodu iz kuće u čizmama, očajnički pokušavajući spasiti ono što je ostalo. Kezo je kroz suze ispričao kako nikada ranije nije doživio poplavu ovakvih razmjera. “Nikada se nije desila ovakva poplava,” dodao je, naglašavajući težinu situacije u kojoj su se našli mnogi mještani.

U svojoj izjavi, Kezo je također zahvalio spasilačkim ekipama koje su mu pružile pomoć tokom ovih teških trenutaka. Posebno je istakao pripadnike Gorske službe spašavanja (GSS), koji su odmah reagovali i pomogli mu. “Policija iz Konjica je dolazila, zahvaljujem se u svoje ime,” rekao je, izražavajući zahvalnost za svu podršku koju je dobio od lokalnih vlasti i spasilačkih ekipa.

Ovaj tragičan događaj ostavio je duboke rane na Nerminu Kezu i njegovoj porodici, kao i na mnogim drugim stanovnicima pogođenim ovim poplavama. Njihova borba za opstanak i obnova nakon ovih razarajućih poplava predstavljaće veliki izazov u narednom periodu piše avaz.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here