Porodica Ibrahimi iz Villacha, Austrija, nedavno je privukla pažnju svojim plemenitim gestom koji je odjeknuo u javnosti. Ova porodica, poznata po svojoj humanosti i angažmanu u zajednici, donijela je odluku koja je izazvala divljenje – prodali su svoj skupocjeni automobil kako bi podržali izgradnju Islamskog centra u svom gradu.

Automobil koji je porodica Ibrahimi odlučila donirati za izgradnju džamije

Automobil koji je porodica Ibrahimi odlučila donirati za izgradnju džamije

Automobil koji je stavljen na prodaju bio je rijedak i poseban model, Chevrolet Camaro, čiji je vlasnik bio Nagib Ibrahimi, ugledni gospodin i vlasnik restorana Santa Lucia u Bodensdorfu. Iako je automobil prvobitno bio kupljen za njegovog sina, porodica je zajednički odlučila da ga proda, želeći sav prikupljeni novac donirati za izgradnju džamije. Kupac, koji je želio ostati anoniman, platio je impresivnih 55.000 eura za ovaj jedinstveni automobil. Pored toga, dodatno je donirao još 5.000 eura, što je cijeli iznos u potpunosti usmjeren ka izgradnji vjerskog objekta.

Mensur Memić, koji je bio posrednik u prodaji, izrazio je svoje zadovoljstvo što je bio dio ovog čina, pohvalivši velikodušnost porodice Ibrahimi. On je istakao da su ovakvi gestovi rijetki i vrijedni svake pohvale. Ovaj čin nije samo financijska donacija, već je i pokazatelj posvećenosti porodice da doprinesu svojoj zajednici na značajan način.

Porodica Ibrahimi već godinama igra važnu ulogu u zajednici u Villachu, gdje su poznati po svojim dobrim manirima i humanitarnim aktivnostima. Njihova povezanost s Islamskim centrom nije novost; ranije su također bili vakifi, što znači da su već davali značajne donacije za zajednicu. Ovaj najnoviji čin donacije samo je još jedan primjer njihove posvećenosti izgradnji bolje budućnosti za sve ljude koji pripadaju toj zajednici.

Njihov primjer može poslužiti kao inspiracija za mnoge. Plemenita djela poput ovog potiču druge da razmisle o načinu na koji mogu pomoći svojoj zajednici i učiniti nešto pozitivno. Ovakve akcije često nadmašuju materijalnu vrijednost same donacije, jer one jačaju duh zajedništva i solidarnosti.

Porodica Ibrahimi donirala automobil za izgradnju Islamskog centra

Porodica Ibrahimi donirala automobil za izgradnju Islamskog centra

Zaključak je jasan: porodica Ibrahimi je pokazala kako se nesebičnim gestovima može doprinijeti zajednici na dugoročnoj osnovi. Njihova akcija ne samo da pomaže u izgradnji Islamskog centra, već i pokazuje vrijednosti koje oni njeguju – dobrotu, humanost i posvećenost. U svijetu koji se često suočava s izazovima, ovakvi primjeri služe kao podsjetnik na snagu zajedništva i dobročinstva, podstičući ljude da se angažuju i daju svoj doprinos u stvaranju bolje zajednice za buduće generacije prenosi sandzakdanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here