Ekipa popularne emisije “Ispuni mi želju” nedavno je posjetila Enesa Bašića, skromnog čovjeka iz sela Dobriljevo kod Zenice. Enes, koji živi jednostavnim životom, svakodnevno se bavi stočarstvom i poljoprivredom, kako bi osigurao sebi prihode i omogućio osnovne životne potrebe. Iako ima podršku svoje porodice, posebno braće i sestara, naglašava da je svjestan kako mora i sam preuzeti inicijativu i truditi se da osigura ono što mu je potrebno za svakodnevni život.

Enesova životna priča posebno je ispunjena njegovom odanošću roditeljima, o kojima je brinuo dok su bili živi. Zbog te brige i odgovornosti prema roditeljima, nije se ženio, ali uprkos tome, kaže da je zadovoljan onim što ima i kako živi. Njegova predanost porodici i jednostavan, ali ispunjen život, inspiracija su za mnoge koji ga poznaju.

Mještani sela u kojem živi Enes govore o njemu samo pozitivno. Opisuju ga kao izuzetno poštenog i vrijednog čovjeka, koji zaslužuje svaku pohvalu. Zbog toga su, zajedno s ekipom emisije “Ispuni mi želju”, odlučili da mu prirede malo iznenađenje i tako mu pokažu koliko ga cijene. Enes je primjer osobe koja, iako skromna u materijalnom smislu, bogata je svojim vrlinama i životnim principima.

Njegova priča naglašava važnost porodičnih vrijednosti, poštenja i skromnosti, te nas podsjeća koliko je važno biti zahvalan na onome što imamo, bez obzira na materijalna ograničenja.

hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here