Sabit iz Tarčina, izmišljeni lik koji je postao omiljen na društvenim mrežama zbog svog specifičnog humora, ponovo je uspio nasmijati mnoge svojim jednostavnim, ali duhovitim opaskama. Ovaj put, fokusirao se na situaciju koja je svima poznata – problem sa sitnim novcem prilikom plaćanja u apoteci.

Na društvenim mrežama, Sabit je podijelio anegdotu iz apotekarske svakodnevice, rekavši: “Kupijo u apateci tilolhot, kae apotekarka neam sitna dati, vratim morel dva paracetamola tobejarabi.” Ova kratka rečenica, ispunjena karakterističnim bosanskim humorom i duhovitim načinom izražavanja, izazvala je smijeh kod mnogih korisnika interneta, koji su se lako mogli poistovjetiti s ovakvim situacijama.

Njegova opaska oslikava klasičan trenutak kada se na blagajni nađe nedostatak sitnog novca, a Sabitova sugestija da mu kusur bude vraćen u vidu dodatnih lijekova je primjer njegovog duhovitog pristupa svakodnevnim problemima. Ova objava, koju prenosi senzor.ba, još jednom potvrđuje zašto je Sabit iz Tarčina postao jedan od omiljenih humorističnih likova na društvenim mrežama.

Svojim jednostavnim i narodnim pristupom temama, Sabit uspijeva nasmijati publiku, a istovremeno donosi i toplu dozu autoironije i humora koji su prepoznatljivi u svakodnevnim situacijama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here