Tokom utakmice između Arsenala i Atletiko Madrida, Mesut Ozil je doživio neobičan trenutak kada su ga navijači gađali korom hljeba. Umjesto da reaguje negativno, on je pokazao izuzetnu humanost i empatiju. Uzeo je koru u ruke, poljubio je i dodirnuo čelo, a zatim je dao redaru pored terena, pokazujući da ne nosi mržnju prema onima koji su ga gađali, već spremnost na oprost i humor.

Ozil je poznat po svojim plemenitim gestama izvan terena. Prije jedne utakmice, dok je još igrao za Arsenal, pružio je ruku dječaku koji je oslijepio usled rijetke bolesti. Dječak je imao priliku dodirnuti Ozilovo lice, a on je strpljivo razgovarao s njim, pokazujući svoj humanitarni duh.

Ozil je također donirao hranu za 16.000 beskućnika, čime je doprinio poboljšanju života onih kojima je najpotrebnije. Tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine, donirao je 300.000 eura za finansiranje operacija 23 bolesne djece u Brazilu, što je još jedan dokaz njegovog velikodušnog srca.

Osim toga, sagradio je fudbalsku akademiju u svom rodnom gradu, pružajući djeci priliku da se bave sportom i razvijaju svoje talente. Na svom vjenčanju sa suprugom Aminom, zamolio je goste da umjesto poklona doniraju novac za hranu za 100.000 izbjeglica u kampovima u Siriji i Turskoj, pokazujući tako svoju brigu za ljudsku sudbinu.

Kao ambasador udruženja koje pomaže djeci širom svijeta, Ozil je financirao hiruške operacije za 1.000 djece žrtava opekotina u siromašnim zemljama. Tokom pandemije, odlučio je ne uzimati platu u Fenerbahčeu kako ne bi dodatno opteretio budžet kluba, što je još jedan primjer njegove nesebičnosti.

Mesut Ozil nije bio samo talentirani fudbaler, već i izuzetan čovjek, posvećen pomaganju drugima i čineći svijet boljim mjestom.

senzor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here