Vlasnik pekare “KLAS”, Sead Bihorac, oglasio se putem društvenih mreža sa izuzetno plemenitom porukom: svi koji nisu u mogućnosti da kupe hljeb, kod njega će ga dobiti besplatno tokom cijele godine. Ovaj čin humanosti izazvao je veliku pažnju i pohvale.

Sead je u svojoj objavi rekao:
“Selam Alejkum, braćo i sestre. Imam jedno obavještenje u vezi s hljebom. Imamo potpuno besplatnog hljeba za sve. Kada vidite crveni kombi na ulici, samo mahnete rukom, a mi ćemo vam dostaviti hljeb. Ovo nije nikakva reklama, to nam nije potrebno, jer naša firma postoji već više od 80 godina.”

Naveo je da mu nije cilj promocija već isključivo pomoć onima koji su u teškoj situaciji. Njegova želja je da gladnih bude što manje, i da ljudi koji ne mogu sebi priuštiti osnovne životne namirnice imaju pristup besplatnom hljebu. Također, naglasio je da svi koji žele, mogu doći direktno u njegovu pekaru, koja se nalazi u naselju Bukreš u Novom Pazaru, i besplatno uzeti hljeb za sebe i svoju porodicu.

Njegov gest nesumnjivo doprinosi stvaranju osjećaja podrške i solidarnosti, a mnogi su pohvalili ovaj čin kao svijetli primjer humanosti. Sead Bihorac, sa svojom pekarom “KLAS”, pokazuje kako se dobrotom može značajno uticati na ljude, naročito u teškim vremenima. Svaka mu čast na ovom inspirativnom činu, prenosi senzor.ba. (januar,2014)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here