Prolazeći danas kroz Zenicu, odlučio sam svratiti do jedne prodavnice. Bio je to moderan, lijepo uređen minimarket, i već pri ulasku sam odmah primijetio dvije stvari.

Prva stvar koja me iznenadila bio je veliki izbor domaćih, bosanskohercegovačkih proizvoda. Vidio sam neke koje ranije nisam ni znao da postoje, što me veoma obradovalo. Druga stvar, koju sam mahsuz provjerio, bila je odsustvo bilo kakvog alkoholnog pića. Napravio sam dodatni krug po marketu i pitao radnicu da li zaista ne prodaju alkohol, na što je ona potvrdno odgovorila. Ovo me posebno oduševilo, i srce mi je bilo puno. Zamolio sam Allaha da im podari bereket, jer kada naiđem na prodavnicu koja ne prodaje alkohol, volim da kupujem isključivo u takvim mjestima.

Inače, poznato mi je da u Tuzli postoji samo jedna takva prodavnica gdje se ne prodaje ništa alkoholno, i uvijek je rado posjećujem. Zato sam se zapitao, braćo, ima li u vašem gradu sličnih prodavnica? Ako postoji, molim vas, podijelite informacije – koji grad i koja prodavnica?

Rusmir Čoković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here