Halid, čovjek koji je u svojoj 39. godini prisilno penzionisan zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja, danas više ne može raditi niti normalno živjeti. Njegovo tijelo, posebno noge, više ne reagira, pa se kreće isključivo uz pomoć štaka jer ne osjeća stopala. Ljekari u Bosni i Hercegovini nisu mu mogli ponuditi optimistične prognoze niti rješenja za njegovo stanje, ali nada ipak postoji. Ta nada leži izvan granica naše zemlje, gdje postoji mogućnost da Halid ponovo stane na svoje noge. Da bi to postigao, potrebno mu je 18.100 eura za terapiju, plus dodatni troškovi smještaja i avio karata, što je daleko iznad njegovih trenutnih mogućnosti.

Halid je otac dva dječaka i suprug, mladi čovjek čiji se život drastično promijenio nakon nesreće u kojoj je pao s visine. Nesretni pad rezultirao je trajnim invaliditetom, zbog čega je proglašen stopostotnim invalidom prve kategorije. Uprkos teškom stanju, njegova porodica i on ne gube nadu da će se, uz pomoć dobrih ljudi, situacija promijeniti.

Njegova supruga i dva sina, kojima je otac potreban za vođenje normalnog života, trude se da nastave dalje. Međutim, porodica preživljava s mjesečnim primanjima od samo 680 KM, što nije dovoljno da pokrije sve troškove života, uključujući školovanje djece koje iziskuje dodatne financijske izdatke. Teško je zamisliti koliki teret ova porodica nosi na svojim leđima, ali uz našu pomoć, moguće je da se situacija promijeni na bolje. Možemo li pomoći ovoj porodici da vrati svog oca i muža u život bez invaliditeta, život kakav zaslužuju?

Pozivom na broj 17112, moguće je donirati 2 KM za Halidovo liječenje. Svaka pomoć, koliko god mala bila, može napraviti veliku razliku. Dijeljenjem ove informacije i pozivanjem što većeg broja ljudi da se uključe, možemo zajedno pomoći da Halid ponovo stane na noge i vrati se svojoj porodici. Svaka podrška je korak bliže ostvarenju ovog cilja. Možemo li to postići? Da, možemo! Pomozimo ovom mladom čovjeku da ponovo osjeti život bez invaliditeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here