Na terminalu u Gradišci dogodila se priča koja je ponovo podsjetila na važnost poštenja i dobrote. Ahmet, rodom iz Sarajeva, koji već 25 godina živi i radi u Americi, postao je heroj u ovoj neobičnoj priči. Dok je bio na terminalu s automobilom, pronašao je iznos od oko 4.000 KM koji je netko izgubio.

Vozač iz Bijeljine i njegov brat došli su na terminal kako bi preuzeli svog oca, koji je provodio vikend u kamionu. Dok su pretovarivali stvari iz kamiona, slučajno je ispala košuljica koja je sadržavala 2.000 eura zajedno s važnim papirima. Nažalost, kada su se vratili na autoput, shvatili su da su pare nestale, osim jedne novčanice od 200 eura koja je ostala. Iako su pretražili cijeli automobil, novac nisu mogli pronaći.

Očajni, odlučili su se vratiti na terminal u nadi da će možda pronaći izgubljeni novac. Kada su stigli, na njihovom parking mjestu stajao je VW Tiguan s oznakama iz drugih država. Pitali su vozača i njegovu suprugu da li su možda slučajno pronašli nešto, ali su oni odgovorili da ništa nisu vidjeli i čekali su daljnje reakcije.

Kada su već odustali i mislili da je novac izgubljen zauvijek, vozač iz VW Tiguan-a se nasmiješio i izvadio iz džepa košuljicu sa svim novcem. Rekao je da je njegovo ime Ahmet i da je iz Sarajeva, ali trenutno živi u Americi gdje vozi kamion. Njegov čin poštenja oduševio je vozača iz Bijeljine i njegovog brata, koji su bili neizmjerno zahvalni za povratak novca koji su mislili da nikada neće vidjeti.

Ova priča ne samo da oslikava poštenje pojedinca, već i svjedoči o tome kako ljudska dobrotа može pozitivno utjecati na zajednicu. Vozači su bili duboko dirnuti Ahmetovim gestom i izrazili su svoju zahvalnost, čak su razmijenili kontakte i pozvali Ahmeta da im se pridruži ako ikada bude u prolazu kroz Bijeljinu.

Takvi trenuci u životu ne samo da vraćaju vjeru u ljude, već i pokazuju kako i mali činovi čestitosti mogu ostaviti veliki utjecaj. Ova priča služi kao inspiracija i podsjetnik da i u savremenom svijetu, poštenje i dobrota nisu izgubljeni, te da uvijek postoji neko ko će učiniti ispravno, čak i kada to izgleda kao mala stvar. Ahmetova priča sigurno će dugo ostati u sjećanju svih koji su je čuli, kao primjer kako jedna osoba može učiniti razliku i vratiti nadu u ljudsku čestitost prenosi hayat

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here