Kompanija Aerodromi Crne Gore donijela je novi pravilnik kojim pruža značajnu financijsku podršku zaposlenima koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Prema ovom pravilniku, zaposlenici imaju pravo na potporu u iznosu do 20.000 eura (39.098 KM) za kupovinu ili izgradnju stambenog prostora, dok se za poboljšanje postojećih uvjeta stanovanja može dobiti do 7.000 eura (13.684 KM). Ova odluka predstavlja plod zajedničkih napora između sindikalnih organizacija i uprave kompanije, s ciljem poboljšanja socijalno-ekonomskog statusa radnika.

Jedan od ključnih uslova za ostvarivanje ovog prava jeste najmanje pet godina neprekinutog radnog staža u kompaniji. Zanimljivo je napomenuti da članovi menadžmenta nemaju pravo na ovu vrstu financijske pomoći, što pokazuje fokus na radnike koji su najviše u potrebi za ovakvom podrškom.

Predsjednica Odbora direktora, Jelena Maraš, istaknula je da je usvajanje pravilnika važan korak ka poboljšanju uvjeta rada i životnog standarda zaposlenih. Dodala je da ovaj potez dolazi kao rezultat rekordno uspješne ljetne sezone, za koju su najzaslužniji radnici Aerodroma Crne Gore. Također, izrazila je očekivanje da će Kolektivni ugovor, koji se priprema, dodatno ojačati prava radnika i pomoći kompaniji da izbjegne nepotrebne troškove.

S druge strane, predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, Slobodan Martinović, izrazio je nadu da će uskoro biti objavljen javni poziv za prijavu zaposlenih za ovu financijsku podršku. Prema njegovim riječima, radnici zaslužuju ovu podršku, posebno nakon uspješne sezone i značajnog doprinosa koji su dali kompaniji.

Ovaj novi pravilnik označava pozitivan pomak u pravcu brige za zaposlenike, a očekuje se da će dodatno motivirati radnu snagu da pruži još bolju uslugu putnicima i avio-kompanijama u budućnosti.

hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here