Simptomi sihra rastavljanja, poznatog kao magija usmjerena prema uništavanju braka ili bliskih odnosa, mogu se manifestirati na različite načine. Jedan od prvih znakova je potpuni nedostatak volje za izvinjenjem između dvije osobe koje su u sukobu, čak i nakon što su imale brojne svađe. Zatim, primjećuje se pojačana ljutnja između supružnika zbog naizgled beznačajnih problema, što dovodi do stalnih sukoba. Često se supružnici počinju fokusirati na razvod kao jedino rješenje svojih problema, i to vrlo brzo žele sprovesti u djelo, čak i za najmanje nesuglasice. Ova situacija često uključuje prijetnje razvodom za svaki mali nesporazum.

Dalje, kod sihra rastavljanja, dolazi do izražene odbojnosti između muža i žene. Supružnici izbjegavaju zajedničko druženje, ne mogu gledati jedno drugo u lice i osjećaju nelagodu u međusobnom prisustvu. U nekim slučajevima, jedno od supružnika može vidjeti partnera u potpuno iskrivljenom obliku, poput starice ili starca, što dodatno pojačava odbojnost. Dešava se i da jedno od njih ne može podnijeti ni da čuje ime supružnika. Ponekad jedno od supružnika osjeća potrebu da pobjegne iz kuće zbog atmosfere koja je postala neizdrživa.

Sihir također uzrokuje stalne optužbe za sitnice, što stvara dodatne probleme i sumnje u vezi. U nekim slučajevima može se javiti sumnja u prevaru ili blud, iako za to nema stvarnih dokaza. Još jedan ozbiljan simptom je potpuni gubitak užitka tokom polnog odnosa, što doprinosi daljnjem udaljavanju supružnika. U najekstremnijim slučajevima, mogu se javiti čak i misli o samoubistvu.

Žena može osjećati veliki strah kada čuje da se njen muž vraća kući s putovanja, bez ikakvog opravdanog razloga. Također, može se javiti neobjašnjiv strah između supružnika. Često dolazi do psovanja i vrijeđanja bez stvarnog povoda, nakon čega se supružnici izvinjavaju jedno drugom, ne shvaćajući šta ih je zapravo obuzelo. U nekim slučajevima, nakon razvoda, supružnici mogu osjećati snažnu čežnju jedno za drugim, ali kada se ponovo pomire, sukobi i vrijeđanja se nastavljaju.

Ovi simptomi ne moraju se svi pojaviti istovremeno, već se mogu javiti pojedinačno ili u različitim kombinacijama. Prava priroda problema obično se otkriva tokom rukje, posebnog islamskog tretmana koji uključuje učenje ajeta iz Kur’ana. Ukoliko rukja potvrdi da je riječ o sihru, preporučuje se terapija koja uključuje korištenje maslinovog ulja, vode i meda, na koje je također proučena rukja.

Iako je sihir ozbiljan problem, brak može biti spašen uz Allahovu pomoć. Supružnici se savjetuju da se drže osnovnih načela islama, poput redovnog obavljanja namaza, posta i učenja Kur’ana. Strpljenje i postojanost u vjeri ključni su za prevazilaženje ovog izazova i povratak normalnom bračnom životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here