‼‼ PODIJELI NEKA ČITAV SVIJET VIDI ‼‼

‼‼ PODIJELI NEKA ČITAV SVIJET VIDI ‼‼

Jedno od tragičnih svjedočenja o svireposti počinjene u Srebrenici 11. jula 1995. godine:

Imala sam 22 godine i kćerku od samo 2 godine, moju malu ružicu. Tog dana, nas žene i djevojke su stavljene u autobuse, pod izgovorom da nam ništa neće biti. Autobus je bio prepun, a moja mala kćerka je plakala, vjerovatno zbog gladi i žeđi. Tada je jedan vojnik, pripadnik onih zlih snaga, prišao. Bio je blag prema meni i upitao me šta je s djetetom, zašto plače. Rekla sam mu da je sigurno gladna, a da nemam ništa da joj ponudim. On je uzeo bebu iz mojih ruku, obećavajući da će je nahraniti i vratiti mi je. Bila sam presretna, ali osjećala sam i sumnju.

Nije prošlo dugo kada je on ponovo ušao u autobus, a moja kćerka više nije plakala. Pomislila sam da je stvarno lijepo nahranio, da u svijetu još uvijek ima dobrih ljudi. Međutim, on mi je samo rekao: “Sada ti kćerka više neće plakati.”

U istini, on nije nahranio moju malenu. On ju je ubio. Vratio mi je zaklanu, u njenoj krvi.

Neka ove suze majke budu molitva i podsjetnik da se nikome nikad ne ponovi tragedija Srebrenice. Ova priča i sjećanje na nevine žrtve neka nas stalno podsjećaju na bol i patnju koje su pretrpjeli nevini ljudi, i neka nas inspirišu da radimo za mir i pravdu.

Made in Bosnia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here